Siófoki programok – Idén is Siófok lehet a virágok városa

A Balaton fővárosába az év minden időszakában érdemes ellátogatni, de különösen tavasszal, nyáron és ősszel a legszebb a vidék, ilyenkor ugyanis a változatos és különleges siófoki programok mellett az érkezők csodaszép virágokban is gyönyörködhetnek. Siófokot immáron évek óta jegyzik – hol hivatalosan, hol csak a turisták beszámolói alapján – a virágok városának, ami nem véletlen, hiszen csodálatos, hatalmas sétákra ösztönző parkjai mellett tavasztól egészen az első őszi fagyok érkezéséig a várost csodaszép virágok díszítik mindenfelé.

Ennek köszönhetően ilyen paradicsomi hangulatban élhetjük át a különféle siófoki programokat, sőt mi több, idén a város végre ismét nyerhet hivatalos kitüntetést, hiszen Siófok képviseli Magyarországot – a fentiek után nem véletlenül – az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében. Noha a szakavatott zsűri csak később dönt arról, hogy a 2015. évi Entente Florale Europe díjat ki kapja meg, de Magyarország és Siófok nagyon jó esélyekkel pályázik azok után, hogy a település évtizedes kimagasló eredményeket tud felmutatni ezen a téren. Siófok ugyanis az elmúlt majdnem 20 évben minden egyes esztendőben résztvevője volt a magyar virágültetési mozgalomnak.

A várost már közel két évtizeddel ezelőtt, 1996-ban megválasztották hazánk legvirágosabb városának, így egy évvel később már az európai döntőben is megmérkőzhetett, amiért cserébe a település arany minősítésű díjat hozott haza. A változatos siófoki programokat tehát már ekkor is csodálatos és színes környezetben élhették át a turisták, és így van ez mind a mai napig, hiszen tavaly például az Aranyrózsa különdíjat is megkapta a város önkormányzata azért, mert az ország legvirágosabb települése lett a Balaton központja.

Természetesen ez a sok-sok eredmény nem csak a városvezetés érdeme, hanem a lakosságé is, akik kertjeiket, balkonjaikat és portáikat a város képéhez igazítva rendben tartják és virágokkal színesítik, ami segít a csodálatos látvány elérésében. A rendezett kertek és a sok-sok virág rengeteg turista számára jelent olyan vonzerőt, aminek köszönhetően a szép virágok és a siófoki programok kettőse miatt látogatnak vissza évente, vagy bizonyos rendszerességgel a városba. Ezt a jó hírt pedig hamarosan egy újabb kitüntetés hirdetheti szerte Európában!