Siófoki programok – Idén is vár a Balatoni Halfesztivál

A sikeres kezdést követően idén is megrendezésre kerül Siófokon a Balatoni Halfesztivál, ami másodjára még változatosabb eseményeket és lehetőségeket kínál a siófoki programok kedvelőinek. A város legifjabb gasztronómiai eseménye olyan hatalmas érdeklődést váltott ki tavaly, hogy az még a várakozásokat is felülmúlta, ezáltal nem meglepő, hogy a fesztivál idén, és remélhetőleg az elkövetkezendő években is megrendezésre kerül majd.

A lelkes siófoki séfeknek köszönhetően a Balatoni Halfesztivál szervezői idén is meghirdetik kreatív halfőző versenyüket, aminek keretein belül a jelentkező szakácsok a friss és szezonális hozzávalókból olyan halas ételeket készítsenek, amelyekkel bebizonyíthatják, hogy a hekk és a halászlé korántsem minden, amit egy halból ki lehet hozni. A rendkívül különlegesnek ígérkező fogásokat természetesen a látogatók maguk is megkóstolhatják, és bár még a szervezők sem tudják pontosan, hogy mivel is készülnek a szakácsok, de tavaly olyan egészen újszerű és példaértékű fogások kerültek tányérra, mint a zöldségekkel és sajttal töltött busafilé, vagy a verseny díját elnyerő balatoni fogas filé, ami burgonyapikkelyben, rókagombás, pontybelsőséges rizottóval és mangó chutey-val került tálalásra.

Mivel a Balaton fővárosáról van szó, a fesztivál természetesen nem csak az ételekről szól majd, hanem a változatos és különleges siófoki programokból sem lesz hiány. Ennek köszönhetően a Balatoni Halfesztiválra érkezők nem csak a tányéron ismerkedhetnek meg a magyar halfajtákkal, hanem akváriumokban kihelyezve, a természetes közegükhöz hasonló állapotukban is megtekinthetik őket. A szervezők természetesen gondoltak a legkisebbekre is, éppen ezért ők az akváriumok mellett a mozivásznon, népszerű rajzfilmek főszereplőiként ismerkedhetnek meg a halakkal.

A gasztronómia élvezeteken felül ugyanakkor kulturális vonatkozása is lesz idén a Balatoni Halfesztiválnak, így a hazai könnyűzenei élet elismert szereplői szolgáltatnak majd élő koncertekkel az érkezők számára, ezáltal Péterfy Bori és Wolf Kati fellépése mellett a Kiscsillag, Tátrai Tibor és a Magyar Atom, valamint a Mystery Gang koncertjére is számíthatnak az érkezők. A többnapos rendezvény október 10-től kerül sor, és egészen október 12-ig, vasárnapig várja a különleges siófoki programok szerelmeseit.