Siófoki programok – Idén is vár a Városnap!

Akár csak  kisebb falvak a falunapok alkalmával, úgy a városok is megünneplik városnapok alkalmával az adott település fennállását, ami Siófok esetében különösen nagy dolog, hiszen több évszázados múltja mellett hazánk egyik legjelentősebb turisztikai célpontjáról van szó, ahol minden évben nagy felhajtás és változatos siófoki programok kísérik a Városnapot.

Idén erre november 28-án, pénteken kerül sor délelőtt 10 és este 9 óra között a város főterén, ahol egész napos siófoki programok közül válogathatnak azok, akik az őszies időjárás ellenére is ellátogatnak az ilyenkor is csodálatos és varázslatos városba.

A Városnap egyébiránt egy nemes eseménnyel indítja meg a programok sorát, így délelőtt 10 órától a Fő téren helyi civil szervezetek és egyesületek részvételével jótékonysági vásár veszi kezdetét, és az ott értékesítésre kerülő áruk bevétele teljes egészében adományozási célra kerül felhasználásra.

A Városnap ad otthont ezen felül az év egyik legfontosabb eseményének is, lévén délután 3 órától, a vásár után kerülnek kihirdetésre az immáron hagyományosnak tekinthető virágosítási verseny győztesei a Városháza földszinti nagytermében, ahol a nyertesek igazán értékes nyereményekkel gazdagodhatnak azért, mert önzetlen munkájukkal szebbé varázsolták a város összképét.

siofok_varoshazter

17:30 magasságában aztán a KIKK színháztermében folytatódik a Városnap, ahol a Diótörő Balett Együttes előadását csodálhatjuk majd meg ingyenesen – akárcsak a nap többi programját.

A Városnap fénypontja azonban este 19 órától várható a Fő téren, ahol késő estig várhatók különféle siófoki programok a város születésnapjának megünneplése érdekében. Ennek megfelelően az érdeklődők megcsodálhatják a Harmony Dance TSE műsorát, miután Dr. Lengyel Róbert polgármester ünnepi beszédére kerül sor.

Ezt követően meggyűjtásra kerül az első adventi gyertya, a résztvevők pedig egy igazi fényjátékot és pyro-showt csodálhatnak meg. Felkapcsolásra kerül ezen felül a város ünnepi díszkivilágítása is, majd a napot a Blokk együttes ünnepi koncertje zárja. A Városnappal Siófok minden évben azt ünnepli meg változatos programok és események által, hogy a település megkapta a városi rangot.

A fenti eseményeket az érkezők egész nap ingyen, szabadon látogathatják!