Siófoki programok: ifjú alkotók kiállítása a KIKK-ben

Ismét lehetőséget kapnak a siófoki programok keretein belül bemutatni művészeti tehetségüket a város legfiatalabb felfedezettjei, ezáltal 2016. április 29-én, délután 17 és 19 óra között külön kiállítás nyílik a Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek, és egyéb siófoki művészeknek a munkáiból.


A kiállításra Siófokon, a Fő tér 2-es szám alatt megtalálható Kálmán Imre Kulturális Központban kerül majd sor, egészen pontosan az intézmény emeleti galériájában, ahol ezen túlmenően egy társtárlat is megnyílik majd Látogatás az ókorban címmel.

Ennek részeként számtalan freskó mellett mozaikok, domborművek, ókori öltözetek és más egyéb, az említett időszakhoz köthető különlegesség lesz majd megtekinthető és megcsodálható a helyszínen, amelyek a Szépművészeti Múzeum által korábban meghirdetett versenyen már egytől-egyig nagyon komoly elismerésben részesültek.

A hangsúly azonban minden tekintetben a művészeti iskola és más siófoki alkotók munkáin lesz, hiszen ebben a kategóriában is igazi díjnyertes művek kerülnek kiállításra a város szülöttjeitől.

A kiállítást ennek jegyében Potocskáné Körösi Anita alpolgármester nyitja meg az érdeklődők számára, akik a jelenlegi tervek szerint a Kálmán Imre Kulturális Központ nyitva tartási idején belül egészen 2016. május 27-ig díjtalanul megtekinthetik a tehetséges siófoki ifjúság alkotásait, amelyek között főként festményeket találhatunk majd, de más egyéb érdekesség és kreatív különlegesség is bemutatásra kerül.