Siófoki programok: II. Farsangi Toros Party

A szokásoknak megfelelően idén sem maradnak farsangi mulatozás nélkül azok, akik a siófoki programok részeként, avagy a Balaton fővárosában szeretnék megünnepelni a tél elűzését, lévén a tavalyi esemény sikerére való nagy tekintettel a szervezők idén is tető alá hozzák a Farsangi Toros Party-t.

Aki tehát szívesen benne lenne egy kis farsangi toroskodásban és torkoskodásban, na meg persze mulatozásban, az most hétvégén, azaz január 26-án és 27-én látogasson el a siófoki hajóállomásra, ahol a jégkikötőben két napon át farsangolóktól lesz hangos az egész város. De legalábbis a kikötő, ahol garantált lesz a jó hangulat, pláne hogy lesz jelmezes futam, asszonyfarsang, sőt mi több, még a mohácsi busók közül is ellátogat néhány a Balaton fővárosába, ahol mindkét nap változatos fellépők és koncertek szórakoztatják majd az érdeklődőket.

Január 26-án szombaton délelőtt 9:30-tól így a csapatok felkészülnek a kolbásztöltő versenyre, miközben megérkeznek a mohácsi busók, majd 10 órakor a Dégi Németh László néptánccsoport előadását élvezhetik az egybegyűltek.

Fél 11-kor aztán a Diósi Zenekar lesz a bulifelelős, akiket 13 órakor előbb a Jako Duo (Jakocska Erik és Tibor) követ, majd jön Csapody Balázs vezetésével a kolbásztöltő verseny zsűrizése. 14:30-tól aztán ismét a Diósi Zenekar lép a deszkákra, akiket 17 órától az ABBASOLUT nevű ABBA tribute zenekar követ, hogy a legendás popcsapat slágereivel szórakoztassanak, a napot pedig ismét a Jako Duo zárja

Január 27-én, azaz vasárnap délelőtt 9 órakor disznóvágással indul a nap, amit a busókkal kiviteleznek a szervezők, majd 10 órától citerazene indul, és míg 11-kor elindul az I. Maszka RUN Siófok – egy jelmezes futóverseny, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt értékes ajándékokkal kecsegtet majd –, addig 11:30-tól a Siófoki asszonyok hagyományőrző táncait csodálhatják meg az egybegyűltek.

Déltől aztán a Jako Duo szórakoztatja a közönséget – ők 15 óra után is visszatérnek majd –, 13 és 15 órakor pedig Patai Lajos és Rózsa Ferenc előadásában hallgathatunk meg néhány hegedűvel előadott világslágert.