Siófoki programok: II. Siófoki Motoros Mikulás felvonulás

Idén sem maradunk különleges Mikulásváró események nélkül, ha nyomon követjük, hovatovább aktív résztvevői vagyunk a siófoki programoknak, lévén a tavalyi hagyományteremtő kezdőrendezvény után idén is visszatér a Siófoki Motoros Mikulás felvonulás.

A december 8-án, délelőtt 11 órától induló esemény lényege, hogy a siófoki – illetve környékbeli – motorosok beöltöznek, és Mikulásjelmezbe bújva, nagy hangzavar társaságában próbálnak meg minél több ajándékot és támogatást gyűjteni a siófoki kórház gyermekosztályán gyógyuló kis betegek számára.

A szervezők motorosokat és nem motorosokat, csak egyszerű szimpatizánsokat egyaránt várnak egy közös és egyben rendhagyó téli gurulásra, ahol nem a száguldás lesz a cél, hanem a móka és kacagás, miközben lehetőleg minél több ajándékra sikerül szert tenni.

Idén sem kérnek túl sokat, csak azt, hogy egyszerű és hasznos ajándékokat tudjanak átadni a gyermekosztály számára, ezáltal főként plüssfigurákat és gyermekkönyveket várnak, melyeket a balatonszárszói dohányboltban vasárnapig leadhatók, míg vasárnap a Hajóállomáson és környékén lesz érdemes követni a motorosokat.

Mindeközben folyamatosan várja a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában az érdeklődőket december 18-ig a Mézeskalácsváros, ahol megtekinthetjük az egész város mézeskalácsból készült mását, sőt mi több, akár még licitálhatunk is az egyes részekre, ha szeretnénk hazavinni őket, amivel tovább jótékonykodhatunk majd.