Siófoki programok: III. Farsangi Toros Party

Idén sem maradnak hasznos elfoglaltság nélkül azok, akik a siófoki programok részeként szeretnék ünnepelni az év egyik első nagy ünnepségét, lévén a Balaton fővárosa sem marad farsangi mulatozás nélkül.

Idén ugyanis már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Siófokon hagyományossá vált Farsangi Toros Party, aminek részeként a város hajóállomásán január 25. és január 26. között egyaránt lehetőségünk nyílik autentikus keretek között megünnepelni a magyarok egyetlen igazi álarcos bálját.

A szervezők szeretnék tovább örökíteni a korábbi évek során megteremtett hagyományokat, ennek megfelelően ismét számíthatunk igazi disznótorosra, de lesz kolbásztöltő verseny, hagyományos fánksütés, kézműves vásár, sőt jönnek gasztro árusok, az egészet pedig koncertek és látvány disznóvágás koronázza majd meg.

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete által megszervezett farsangi parti egyik legnagyobb különlegessége az lesz, hogy még néhány mohácsi busó is megjelenik az eseményen, így nem kell Mohácsig mennünk azért, hogy megismerjük az ottani hagyományokat, valamint a félelmetes jelmezeket.

A teljes mértékben ingyen látogatható és kutyabarát rendezvény a hajóállomáson várható, melynek parkolója a parti idejére minden érkezőnek teljesen szabadon használható lesz. További jó hír, hogy a farsangi forgatag mellett nyitva lesz majd a helyszínen felállított jégpálya, így aki a télen még nem tudta kipróbálni ezt a tipikus téli szórakozást, most akár saját korcsolyával, akár a helyszínen bérelt alkalmatossággal jégre léphet.