Siófoki programok: III. Távcéllövő verseny

Ha mindig is kedveltük az íjászatot, és szívesen kipróbálnánk magunkat ebben a magyarok számára kifejezetten ősinek és hagyományosnak tekinthető sportágban, akkor a siófoki programok részeként érdemes lehet most nekünk is próbára tenni tudásunkat.

A Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület szervezésében ugyanis október 17-én, azaz most szombaton reggel 8 órától megrendezésre kerül a III. Távcéllövő verseny, amihez a Papkutai út melletti repülőtéren találtak elég nagy szabad helyet.

Ennek megfelelően az indulók 30 és 150 méter közti távokat tudnak teljesíteni, méghozzá a legkülönfélébb céltárgyak és célzónák bevonásával. A versenyzők minden célra öt darab nyílvesszőt lőnek ki körönként, az értékelés pedig két fordulóra osztva, összesen 70 lövésből tevődik majd össze.

Az eseményen részt vesz Mónus József, a sokszoros világrekorder cél- és távlövő íjász, aki nemcsak az értékelésből veszi majd ki a részét, de mindemellett hasznos tanácsokat is tud adni az indulóknak, akik több korcsoportra osztva indulhatnak. Így ott lesz 9 éves korig a Mini, 10-13 év kor között a Gyermek, 14-17 év kor között az Ifjúsági, 18-49 év között a Felnőtt, majd 50 év felett a Senior kategória.

A versenyen való indulás egyik legfontosabb feltétele, hogy a versenyzők rendelkezzenek legalább 5 darab névvel ellátott vesszővel, melyeket természetesen lövések előtt ellenőrizhetnek is.

A versenyek lőhetnek majd az indulók hagyományos puszta íjjal, valamint longbow-, vadász-reflex- és barebow íjakkal egyaránt. Az esemény reggel 8 órakor indul majd a kötelező regisztrációval, 9 óráig pedig nemcsak ez, hanem az eligazítás, illetve a biztonsági előírások ismertetése is lezajlik majd.

Maga a verseny 9 és 13 óra között várható, utána közvetlenül ebéd várható, majd Mónus József is tart egy bemutatót, akit 16 órától a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében is elcsíphetünk majd egy inkább elméletre, mint gyakorlatra koncentráló prezentációval. A verseny eredményhirdetésére 14:30-kor kerül sor!