Siófoki programok: indul a 10. jubileumi Spuri Szupermaraton

A siófoki programok részeként a jó idő és a tavasz örömére ismét megrendezésre kerül a Balaton fővárosának egyik országszerte ismert és elismert sportrendezvénye, avagy a Spuri Szupermaraton, amelyre idén már 10. alkalommal kerül sor, ezáltal jubileumi eseményről beszélhetünk.

A nagy szupermaraton szeptember 23-án, avagy most csütörtökön veszi kezdetét, és a jól megszokott módon négy teljes napon át tart majd, ezáltal négynapnyi futás, barátság, bulizás és összességében egy négynapos csoda vár az indulókra, noha természetesen aki egy napra tud jönni, esetleg csak a hétvégére, azt is maradandó élmények várják. Sőt mi több, a szervezők idén már több mint 2000 futót várnak, akik közül reményeik szerint többen is lefutják majd a teljes távot, amelynek részeként körbe kell érniük az egész Balatont.

A Spuri Szupermaraton ugyanis számtalan távval kecsegtet az indulók számára. A leghosszabb a négynapos szakasz lesz, aminek részeként 195,4 kilométert kell megtenni Siófoktól Siófokig, méghozzá egyéniben, párban, valamint akár 3-4 fős csapatban is. Ez a szupermaraton.

Lesz továbbá a FélBalaton nevű táv, aminek a részeként a két nap alatt 94,3 kilométert kell lefutniuk az indulóknak Badacsonytól Siófokig, méghozzá egyéniben, párban vagy háromfős csapatban. Ezen felül bárki csatlakozhat menet közben is az eseményhez, így a maraton+ név alatt napi szakaszt teljesíthet, de lesz egy MaratonFüred nevű kis futóverseny Badacsonytomaj és Balatonfüred között, valamint egy 21 kilométeres Öböl Félmaraton Keszthely és Szigliget között is.

Aki a teljes távra készül, az úgy kalkuláljon, hogy minden nap körülbelül 50 kilométert kell teljesíteni. Csütörtökön így a Siófok és Fonyód közötti 48,2 kilométert, pénteken a Fonyód és Szigliget közötti 52,9 kilométert, szombaton a Badacsony és Balatonfüred közötti 43,6 kilométert, vasárnap pedig a Balatonfüred és Siófok közötti 50,7 kilométert.