Siófoki programok: Indul a bakterház és Kőhalmi Zoltán önálló estje

Igencsak változatos és minőségi előadások elébe nézhetnek azok, akik a siófoki programok részeként április utolsó hetében szeretnének részesei lenni egy igencsak különleges és minőségi színházi előadásnak, esetleg szeretnének ellátogatni Kőhalmi Zoltán, az ország egyik legismertebb humoristájának önálló estjére.

Április 25-én, azaz most szerdán ugyanis a Roxinház előadásában egy egészen különleges átirata várható az Indul a bakterháznak, ami a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében egy részletben, összesen mintegy 100 percben lesz megtekinthető. A mű egy különleges átirata az eredetileg 1979-ben készített filmnek, ezáltal viszontlátjuk majd benne a nagyszájú Regös Bendegúzt, akit anyja elszegődtet egy lókupechez, azonban csakhamar megszökik tőle annak érdekében, hogy egy bakternál szerezzen magának menedéket.

A fiú feladata a tehénpásztorkodás lesz, azonban Bendegúzt nem igazán kedvelik a háziak, ezáltal a bakter és az anyja is igencsak sanyargatják, ezáltal elhatározza, hogy csúnyán megleckézteti őket. A fiúnak néhány igencsak hasznos tanácsot ad öreg barátja, Koncz bácsi, így jön rá Bendegúz arra, hogy a bakter feleségének szellemével milyen könnyedén sakkban tarthatja a háziakat, aminek a vége mindennek nevezhető, csak éppen happy endnek nem.

Ha inkább egy humorosabb előadásnak szeretnénk részesei lenni, április 26-án ellátogathatunk Kőhalmi Zoltán önálló estjére is Siófokon, aki csütörtökön este 19 órától várja majd az egybegyűlteket. Az est címe „Pályatévesztési tanácsadó” lesz, aminek részeként a Dumaszínház ismert humoristája a tőle megszokott módon, főként a saját életéből merített poénokkal igyekszik bemutatni saját életpályáját. Illetve annak buktatóit…