Siófoki programok: indul a Balatoni Madárkert őszi nyitvatartása

Aki szereti a díszmadarakat és a különleges szárnyasokat, az a siófoki programok részeként ősszel is látogathatja a városhoz tartozó Kerekiben megnyílt Balatoni Madárkertet, mely az ország első díszmadárparkjaként garantáltan különleges élményekkel kecsegtet.

A díszmadár és kisállatpark ugyanis átállt az őszi nyitvatartásra, aminek részeként ugyanúgy lehet látogatni a különleges helyszínt annyi különbséggel, hogy kicsit változnak az időpontok, illetve a megtekinthető madarak is egészen más formában tündökölnek ilyenkor.

Ennek az oka, hogy a legtöbb madár ilyenkor felölti úgynevezett nászruháját, vagyis sokkal színesebb összkép várja az érdeklődőket a nyári szezonhoz képest. A madárkertet hétfőn, szerdán és csütörtökön lehet látogatni, azonban rendkívül lényeges, hogy minden esetben előzetes bejelentkezésre lesz szükség akár egy-egy személy, akár egy nagy csoport az érdeklődő.

A péntek-szombat-vasárnap esetén változás nem várható, ezeken a napokon továbbra is reggel 9 órától este 18 óráig lehet látogatni a madárparkot, illetve szabadon gyönyörködni a szárnyasokban, akiket természetesen bátran fotózhatnak is az érdeklődők.

A Balatoni Madárkert egyébiránt több fő egységre osztható fel, így találhatunk benne egy belső, úgynevezett védett és koncentrált tenyésztési teret, egy panoráma pihenő parkot, ahol a látogatók leülhetnek, hintázhatnak, sőt pónikkal is találkozhatnak.

Ezen felül a park része még a kilátó, melyet a vendégek csak saját felelősségükre használhatnak, de külön kiemelendő az egzóta ház is, ahol egzotikus élményekben lehet részük az érkezőknek.