Siófoki programok: indul a BringaMánia Tour de Balaton

Idén már hagyományos formában kerül megrendezésre az eredetileg májusra tervezett, de a járványhelyzet miatt később őszre csúsztatott McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton, mely a siófoki programok részeként egy igazán különleges kerékpáros eseményt tár majd elénk.

Természetesen a szervezők nem találják fel újra a kereket, éppen ellenkezőleg, az őszi esemény részeként egy olyan kerékpártúra vár ránk, aminek részeként több távolság közül is válogathatunk magunknak annak fényében, hogy mennyire vagyunk edzettek.

Ezáltal a legkisebbeknek ott lesz a 6 kilométeres táv, a családoknak a 30 kilométeres variáns, de külön lesz keleti és nyugati félkör – előbbi 168-, utóbbi 78 kilométerrel, a Balaton XL részeként pedig a magyar tenger 206 kilométerét tekerhetjük körbe.

Aki tavaszra már leadta nevezését és be is fizette azt, annak természetesen már nincs á dolga, mint szeptember 12-én, szombaton megjelenjen a helyszínen, ahol folyamatosan indulnak majd a túrák az útvonal, illetve a távolság tükrében, így a leghosszabb túrákat már reggel 7-kor elindítják, a többiek viszont ráérnek később indulni, pláne a legkisebbek, akiket csak délután 3 órakor indítanak útnak.

A kijelölt útvonalon a szervezők átlagosan 15-30 km/h-s tempóhoz igazítva határozták meg a biztosító- és frissítőpontokat, ezáltal minden indulónak lehetősége lesz majd folyamatosan megállnia és ott felfrissülnie a következő etapra.

Maga a túra nem a versenyről, mint inkább a közös élményről szól, éppen ezért lehet indulni csapatban, de akár egyéniben is, így akinek esetleg a tempó az élete, vagy szeretné egy megállóval körbe tekerni a tavat, erre szintén lesz lehetősége.