Siófoki programok: indul a Krúdy Gasztropiac

Amennyiben szeretnénk így karácsony előtt egy tartalmas és különleges gasztropiac részeseivé válni, akkor érdemes lehet december 12-én, vasárnap reggel 9 és 12 óra között ellátogatni a siófoki programok részeként a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium falai közé.

A kérdéses helyszínen ugyanis ismét megrendezésre kerül a Krúdy Gasztropiac, melynek központi témája decemberben a méz lesz. A vásárlók magas minőségű, főként helyi gasztrotermékek közül válogathatnak majd, miközben természetesen mindenki jóízűen kóstolgathat a Krúdy diákjai által készített falatkákból.

Különlegesség, hogy ezúttal nemcsak csemegézni, hanem vásárolni is lehet majd a diákok által készített szárazsüteményekből, amivel az iskolát, a képzést támogathatjuk.

A piacon biztosan ott lesz többek között Csatári István méhész, aki különféle mézkészítményeivel és ízesített mézeivel várja az érdeklődőket, de kipakol a Zselici Homoktövis is ízletes homoktövis magolajokkal, őrleményekkel, szörpökkel és lekvárokkal.

Ezen felül ott lesz még nagydobosi sütőtökökkel, kelt tésztákkal, zöldségkrémekkel és savanyúságokkal az ZOLÍZ, mangalica termékeivel a Somogyi Mangalica, zölddió lekvárjaival, bodzaszörpjeivel és szárított vargányáival az Erdőkert, valamint szörpökkel, pástétomokkal, kolbászokkal és friss húsokkal a NoSza Porta.

A teljesség igénye nélkül biztosan vásárolhatunk még ízletes kecskesajtokat a Barakah Kecskefarm portékái közül, de Salamon Anikó hidegen sajtolt olajai, valamint A mi kis farmunk sajtjai, tejtermékei és szendvicskrémjei egyaránt megjelennek a vásár kínálatában.