Siófoki programok: indul a Siófoki Tavaszi Fesztivál

Immáron hagyományos formában ismét megrendezésre kerül a siófoki programok részeként a helyiek és a környékre látogatók között nagy népszerűségnek örvendő Siófoki Tavaszi Fesztivál, mely szokásosan több hétre elnyújtva várja majd az érdeklődőket.

Az eseménysorozat legelső programjára így március 19-én, azaz most kedden délután 17 órakor számíthatunk, lévén a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájában ekkor várható A kavicsok titkos világa című kiállítás megnyitója. A tárlatot Király Imre adja át az érdeklődőknek, akik egészen április 17-ig kereshetik majd fel a galériát, ahol Pápai Márta legkülönfélébb kavicsos alkotásait tekinthetjük meg. Lesznek kiállítva gyönyörű festett kavicsok, de mellette olyan műalkotások is, melyek a kavicsokhoz textilt, gyöngyöt, növényeket és más elemeket társítottak.

Szintén a fesztiválhoz csatlakozik most pénteken, azaz március 22-én, este 19 órakor a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében A dallamok bűvöletében című koncert, mely a Duna Szimfonikus Zenekar előadásában, Teleki Miklós zongoraművész közreműködésével valósul majd meg. A koncert során a legismertebb és legkülönlegesebb klasszikus zenei műveket hallgathatjuk majd meg, ezáltal Mozarttól a Figaro házasságának nyitányától, a Grieg A-moll zongoraversenyén át, Mozart G-moll szimfóniájáig bezárólag minden elhangzik majd. Az esemény sztárvendége Teleki Miklós lesz, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Lehotka Gábor egykori növendékeként végzett, azóta pedig már számtalan értékes és nívós elismerést, köztük Artisjust-díjat is kapott. A belépőjegy-köteles előadás hossza várhatóan 95 perc lesz, melyet két részletben tekinthetnek meg az érdeklődők.