Siófoki programok: indul a XV. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál

A hagyományoknak megfelelően idén már 15. alkalommal kerül megrendezésre a siófoki programok részeként a Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál, mely július 12. és július 15. között várja a Balaton fővárosának Fő terére a kérdéses zenei műfaj kedvelőit.

Az idén ismét jubileumát ünneplő legnagyobb magyar dixieland fesztiválja az aktuális esztendőben összesen nyolc zenekart lát vendégül, illetve nyolc nagyszerű együttes fellépést élvezhetik majd az érkezők, akik között a szokásostól kissé eltérő módon nemcsak a jól ismert, mondhatni szokványos neveket találjuk majd meg, hanem rögtön három új zenekart is. Köztük találjuk majd a most csütörtökön a fesztivált lényegében beindító, este 20:30-kor színpadra lépő Jumpin N Stompint, a csupa fiatalból álló, és szintén ezen a napon fellépő Ratty Jazz Band-et, valamint a pénteki nap fő attrakciójának számító Don Lázo Swinget.

Ha mindez nem lenne elég, visszatér még a fesztiválon a tavalyi évben, pontosan ezen az eseményen bemutatkozott Coquiette Jazz Band is, akik majd július 13-án, azaz pénteken nyitják a zenei részleget, de nemcsak ifjoncok, hanem a hazai jazzélet veteránjai is megtalálhatók lesznek az eseményen. Az igazi nagy öregek ismét a Hungarian All Stars név alatt tömörültek össze, és a fesztivál utolsó napján, július 15-én, vasárnap nyitják meg a napot, de szintén nyitószerep jutott az Apáti Dixeland Band-nek is, csak ők a szombati napon indítják be az eseményeket. Ezen a napon egyébiránt egy régi Apáti növendék, a Kossuth-díjas Bényei Tamás és zenekara, avagy a Hot Jazz Band próbálja meg kielégíteni a dixieland és a klasszikus jazz kedvelőinek igényeit, azonban az esemény egyik, ha nem a legkülönlegesebb fellépése akkor is a zárást biztosító Dixie Kings Of Hungary fellépése lesz.