Siófoki programok: Indul az adventi vásár!

November 29-től, szombattól ismét minden hétvégén adventi vásár várja majd a siófoki programok kedvelőit, ami egészen karácsonyig számtalan koncerttel és tematikus műsorral szolgál majd a helyiek, illetve a látogatók számára.

A Siófok Fő terének középpontjával zajló adventi vásáron kézművesek és kereskedők egész sora várja az érdeklődőket, akik szeretnének ráhangolódni az ünnepekre, vagy csak egyszerűen szeretnének ajándékot vásárolni szeretteiknek,

A téren egy Betlehem mellett felállításra került egy színpad is, ahol minden hétvégén a város oktatási intézményeinek tanulói szolgálnak kedves műsorokkal a nézők számára, esténként pedig ismert fellépők előadásait csodálhatják meg az érdekelődők.

A november 29-én kezdődő adventi vásár olyan siófoki programokat kínál már ezen a napon, mint Varga Feri és Balássy Betty gyermekműsora, vagy az Egerszegi Akusztik Band koncertje, de másnap, avagy november 30-án Vására André is ünnepi koncerttel kedveskedik a vásári forgatagnak.

Az adventi események aztán december 5-én folytatódnak, amikor délután színjátszó-csoportok foglalják el a színpadot, míg december 6-án egész napos kézműves foglalkozás mellett az Iszkiri zenekar, Daniel Speer Brass, majd az esti óráktól Balogh Zsófia énekesnő és Oláh Dezső zongorista ünnepi koncertje várható, míg december 7-ét a pécsi Gospel Kórus és az EccPecc Gyerekzenekar koncertje koronázza meg.

December 12-én egész napos iskolai előadások után december 13-án a Katáng zenekar, majd Pély Barna ünnepi koncertjével robognak további a siófoki programok, december 14-én pedig a siófoki művészeti iskola diákjai szórakoztatják a látogatókat a délután folyamán.

Az adventi vásár utolsó hétvégéje december 19-én indul el a Beszédes József Általános Iskola műsorával, amit a Siófoki Bányász Női Kar ünnepi műsora követ majd. December 20-án aztán egész napos mézeskalácssütés várja a kicsiket és a nagyokat, míg délutántól az Iszkiri zenekar, este 7-től pedig Hevesi Tamás koncertje szórakoztatja az érkezőket.

Az adventi mulatozás december 21-én, vasárnap záródik majd a Jazzmin koncertjével, amit megelőz a negyedik, avagy az utolsó adventi gyertya meggyújtása is, ezzel jelezve karácsony közeledtét.