Siófoki programok: indul az Aranycsengő Adventi Vásár

A korábbi évekre jellemző gyakorlatnak megfelelően november 30-tól, azaz most szombattól ismét a siófoki programok szerves részévé válik az Aranycsengő Adventi Vásár, aminek részeként ismét megfelelő körülmények között kezdhetünk készülődni a közelgő karácsonyra.

Az adventi vásár részeként ismét ünneplőbe öltözik a siófoki Fő tér, így a Víztorony közelében egymás után sorakoznak majd a legkülönfélébb portékákat és finomságokat árusító faházak, hogy a kézművesek és a helyi termelők egyaránt ötletekkel szolgálhassanak a karácsonyi ajándékokhoz.

A teljesen ingyenesen látogatható kutyabarát rendezvényen természetesen már az első hétvégétől változatos színpadi programok is várnak ránk, így november 30-án, szombaton délután 17 órától a Brassdance fellépésének örülhetnek a helyiek.

December 1-jén, azaz vasárnap az egész napi vásárt követően 18 órakor adventi gyertyagyújtással köszönti a karácsonyi időszakot dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere, melyet 18:15-től a Bolyki Soul & Gospel Kórus fellépése követ majd.

A karácsonyi szezonhoz kapcsolódóan egy Adventi Maraton is indul a hétvégén a siófoki programok részeként, aminek részeként december 1. és december 22. között minden vasárnap délelőtt 10 órakor mozoghatnak egy kicsit a helyiek és az ide látogató turisták.

A hagyományteremtő szándékkal induló Adventi Maratonra nincs nevezési díj, mindenki saját örömére teljesítheti a távokat, melyek kapcsán lesznek profiknak megálmodott útvonalak, de olyanok is, melyek az alkalmi futókat vagy a gyermekeket várják.