Siófoki programok: indul az idei első Boldog Tábor!

Miután az idei vírushelyzet után engedélyezték a gyermekeknek szóló nyári táborok megrendezését, várható volt, hogy a siófoki programok részeként is találkozhatunk majd valami kapcsolódó különlegességgel.

Így született meg a Boldog Tábor, melynek első turnusa a mai napon indul, ezáltal június 22. és június 26. között fogadja a gyermekeket, de ha lemaradtunk volna róla, akkor se csüggedjünk, hiszen egészen a nyár végéig folyamatosan indulnak az események, így július 6-án, július 13-án, augusztus 3-án és augusztus 24-én is indul egy.

Ha egy igazán különleges táborba küldenénk gyermekünket a nyáron, akkor a Boldog Tábor a legjobb választás lesz, hiszen mint már a neve is mutatja, ebben a pár napban végre minden gyermek igazán boldog lehet majd, hiszen a készségfejlesztés mellett speciális gyógypedagógusok segítenek abban, hogy mindenki úgy mehessen haza, hogy nevetve és vidáman tanult valamit, sőt fejlesztette a tudását.

A táborba mindenkit tiszta lappal fogadnak a szervezők, teljesen mindegy, hogy volt igazgatói intője, hogy tanulási nehézségi vannak, netán gyenge matekból vagy testnevelésből, hiszen itt a gyerekeket nem az eredményeik, hanem önmaguk miatt fogadják el a pedagógusok, emiatt a fejlesztések egyáltalán nem úgy tűnnek majd, mintha iskolai keretek között folyna az oktatás.

Márpedig oktatás az lesz, játékos nyelvfejlesztés, kézműveskedés, festés, rajzolás, de természetesen a Balatonban való pancsolás sem maradhat el, ha elég jó lesz hozzá az idő, hiszen anélkül nem is lehetne igazi vidámságot adni a gyerekeknek, akiknek az lesz a legnagyobb feladatuk, hogy megtalálják azt, amit a legjobban és a legboldogabban szeretnének csinálni.

Fontos, hogy a tábor ottalvós és napközis formában egyaránt működik, ezáltal akár egyetlen napra is elvihetjük a gyermekünket, ha érdekli a dolog, illetve megnézné, hogy milyen élmények várnak rá egy ilyen környezetben.