Siófoki programok – Indul az őszi Nyitott Balaton programsorozat

Hogy mennyire változatos siófoki programok jellemzik a Balaton fővárosát, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az október 22-én induló őszi Nyitott Balaton programsorozat.

Miután tavasszal egyszer már egy sikeres összefogásnak köszönhetően megrendezésre került, illetve nagy népszerűségnek is örvendett ez a teljes régiót átfogó program, a szervezők most elhatározták, hogy ismét bebizonyítják: a Balaton nem csak nyáron, avagy a csúcsszezonban, hanem természetesen tavasszal és ősszel is vonzó célpont a kikapcsolódásra vágyóknak. A Nyitott Balaton programsorozatnak köszönhetően olyan siófoki programok várnak ránk, amelyeknek köszönhetően ismét érdemes lesz ellátogatni a magyar tenger fővárosába!

Mivel egy őszi eseménysorozatról van szó, rendezvény fő témája nem is lehetne más, mint a bor, valamint természetesen a gasztronómia, amelyben a balatoni vidék mindig is jeleskedett. Ezáltal a programsorozat részeként nyitott pincék és vendéglők egész sorát kereshetjük fel, aminek köszönhetően megkóstolhatjuk a legjobb balatoni borokat és ízeket, majd miután minden finomsággal megtöltöttük a bendőnket, ellátogathatunk néhány múzeumba is, ami a Nyitott Balaton programsorozat részeként változatos lehetőségekkel kínálnak, de természetesen a kültéri eseményekről sem kell majd lemondaniuk az érkezőknek.

Természetesen az esemény alkalmából Siófok városában is rengeteg lehetőség várja a turistákat, amit a település ráadásul összekötött a Kálmán Imre Emléknappal, ezáltal egy sokkal átfogóbb, mi több, különlegesebb élményben lehet részük a kultúra, illetve a siófoki programok kedvelőinek. A város híres komponistájának évfordulójára megrendezésre kerülő eseményen felcsendülnek Kálmán Imre legismertebb művei, ezen felül pedig a legtöbb helyi étterem egy különleges menüvel rukkol elő, amit a zeneszerző egykori kedvenceiből állítottak össze.

A Nyitott Balaton programsorozat részeként Siófokon ezen felül hajóprogramokat szervez a Balatoni Hajózási Zrt., de ezen felül biztosan nyitva találjuk majd a Víztorony kilátóját, az országszerte elismert Ásványmúzeumot, a Balatoni Regionális Történet Kutatóintézet és Könyvtárat, valamint természetesen a Kálmán Imre Emlékházat is.