Siófoki programok: indul a Nemzeti Regatta

Hagyományteremtő célzattal kerül megrendezésre a siófoki programok részeként június 11-én és 12-én, avagy az előttünk álló hétvégén a Nemzeti Regatta névre keresztelt eseményt, mint Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját, hogy a Nemzeti Vágta után ne csak lóháton, hanem a vízen is összemérhessék tudásukat az egyes települések és indulók.

Az esemény egyébiránt a Balatoni Hajózási Zrt. fennállásának 170. évfordulójának alkalmából kerül megrendezésre, aminek részeként a vitorlásverseny mellett izgalmas kísérőprogramok egész sorozata között válogathatnak majd az érkezők. Ennek megfelelően lesznek például különféle koncertek, gyerekprogramok, főzőversenyek, de természetesen tematikus események is. A fesztivál egyik házigazdája Ördög Nóra lesz, aki a Nagyon Balaton! programsorozat részeként várja a kulturális-, szórakoztató- és sportprogramok kedvelőit a Balaton partjára.

A Nemzeti Regatta részeként megrendezésre kerül a Települési Ízek Versenye névre keresztelt főzőverseny, ami mellett kardio evezésre és kerékpározásra, sárkányhajó futamok lebonyolítására és színvonalas színpadi programokra is sor kerülhet majd. Az interjúk, beszélgetések és beszámolók mellett így több zenei sztárfellépő is színpadra kerül a két nap során, ezáltal június 11-én a Honeybeast és a Magna Cum Laude, míg június 12-án az Apacuka és a The Biebers szórakoztatja a nagyérdeműt.

A Nemzeti Regattára látogatók egyszerre vehetnek részt egy igazán tartalmas szabadidős családi programon, valamint egy minden téren nívós sporteseményen, miközben élvezhetik majd a Balaton parti sajátos atmoszférát és nyári örömöket.

Az eseményen központi szerepet kapnak majd a változatos gyerekprogramok, ezáltal külön gyerekhajó, animációs játékok, kézműves foglalkozások, arcfestés, gyerekjátszó, sőt mi több, a Héttenger Kalózai szerepjáték is várja a legkisebbeket.