Siófoki programok: indul a Siófok Fesztivál

Augusztus 14-től újabb különleges események várják a siófoki programok kedvelőit, lévén indul a Siófolk Fesztivál, avagy a Bor és a kenyér ünnepe, amely 2014 után most második alkalommal kerül megrendezésre, hovatovább egy 10 napos eseményként várja az érdeklődőket.

A Siófolk Fesztivál a nyári szezon egyik záróakkordjaként minden nap változatos koncertekkel, gyerekprogramokkal, foglalkozásokkal, valamint borászatok, pékségek, kézművesek és gasztronómiai élmények sokaságával a térség egyik legnagyobb ilyen programjának tekinthető.

A fesztivál augusztus 14-én veszi kezdetét – este rögtön a Colleen koncertjével –, de az indítás utáni hétvégén minden nap foglalkozások várhatók a Szennai Skanzenben, hagyományos népi játékok a játékudvarban, míg a rögtönzött fodrászműhelyben népi hajfonatokat, a gyógynövényekből pedig illatos szappanokat készíthetnek az érdeklődők.

Siófok Fesztivál

A koncertek tekintetében szombattól kezdődően olyan népszerű és nagyszerű zenekarok lépnek majd fel a Siófok Fesztiválon, mint a Buda Folk Band, a Balkan Fantik, a Gajdos Zenekar, a Cimbaliband, a Moszkvai NaSumskom Ifjúsági Táncegyüttes, a Napoleon Boulevard, Ferenczi György és a Rackajam, majd augusztus 21-én a Pankastic! és az Anima Sound System is színpadra lép.

Az eseménysorozat második hétvégéjén aztán újabb nagy nevek lépnek színpadra, így miután augusztus 22-én délután lezajlott a Tücsök Zenekar interaktív gyermekműsora, fél 8-kor színpadra áll a New Level Empire, a napot pedig a Kelemen Kabátban zárja.

A fesztiválzárás aztán augusztus 23-án történik majd meg, amikor az Iszkiri Zenekar után a Sic Transit Folk Műhely búcsúztatja az idei Siófolkot, hogy jövőre ismét megnyithassa kapuit a rendezvény.