Siófoki programok: indul a Siófoki Tavaszi Fesztivál

A korábbi évekhez hasonlóan idén is mindenkit sok szeretettel vár a Siófoki Tavaszi Fesztivál, amely a siófoki programok kapcsán az év egyik talán első legfontosabb összefüggő eseményeként, illetve fesztiváljaként várja a Balaton fővárosába az érdeklődőket, akár bár még bőven szezonon kívül, de már jó időben köszönthetik a tavaszt.

A Siófoki Tavaszi Fesztivál március 17. és április 10. között kerül megrendezésre, és csak úgy, mint a korábbi években, idén is több, szegről-végről összefüggő eseménnyel fonódik majd össze, amelyek különböző napokon, gyakran eltérő helyszíneken is kerülnek megrendezésre.

Az első ilyen nagy eseményre március 17-én, avagy most pénteken délután 16 óra magasságában kerülhet majd sor a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában, Ha a tested fázik, lelkem rád adom… címmel, amely Zsolnai Tímea textilszobrász különleges kiállításának megnyitóját takarja.

A nívós eseményt Kálazi Ágnes nyitja meg és Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő köszönti, aki mellett Székely Zsuzsa szavalattal, Egerszegi Virág énekszóval, Pécsi Tibor pedig gitárdallamokkal működik közre. A kiállítás április 20-ig marad megtekinthető, mégpedig a megnyitóval együtt ingyen!

Szintén március 17-én, avagy most pénteken délután 17 óra magasságában kerül majd sor a siófoki Sarlós Boldogasszony (Belvárosi Katolikus) Templomban a Siófoki Tavaszi Fesztivál második programjára, amely a Zenélő templomok sorozat immáron ötödik felvonása lesz.

Az esemény jóvoltából Elekes Zsuzsa orgonaművész érkezik a városba, akit az előadás során Kertesi Ingrid operaénekes, a Liszt Ferenc Zeneakadémia docense “Liszt-díjas” művésznő támogat meg csodálatos énekhangjával. A belépőjegy ára 1000 forint.