Siófoki programok: indulnak az ingyenes nyári filmvetítések

A nyári szezon és a jó idő beköszöntésével idén is elindultak végre az ingyenes szezonális filmvetítések a Balaton fővárosában, amely a siófoki programok közül évek óta az egyik legkedveltebb alternatívának tekinthető. Az első filmvetítésre idén június 15-én kerül majd sor a Kálmán Imre Kulturális Központ szabadtéri színpadán, illetve kertmozijában, ahová augusztus 22-ig rendszeresen várják a látogatókat a szervezők.

Csak úgy, mint tavaly, a nyári filmvetítések idén is teljesen ingyenesek lesznek az érdeklődők számára, és elsődlegesen egykori klasszikusok kerülnek majd terítékre.

Az első film így rögtön Rózsa János 1969-ben megjelent Bűbájosok című színes magyar játékfilmjének vetítése lesz, amit 20-án Fábri Zoltán: Isten hozta Őrnagy úr! című klasszikusa követ majd, míg június 22-én Herskó János: Két emelet boldogsága szórakoztatja a nagyérdeműt.

Június 23-án aztán egy igazán régi klasszikust, a kalmár László rendezésében elkészült 1943-as Sziámi macskát nézhetik meg az érkezők, amit június 27-én Gertler Vikor, a Noszty fiú esete a Tóth Marival című filmdráma követ majd. Még júniusban terítékre kerül továbbá Kern András 1995-ben bemutatott Sztracsatellája, valamint Keleti Márton 1956-os Csodacsatárja is, de természetesen hasonlóan nívós felhozatalra számíthatnak a filmőrültek júliusban és augusztusban egyaránt.

A szervezők természetesen gondoltak a legkisebbekre is, így minden pénteken délelőtt 10 órától különleges mesematinéval kedveskednek a gyermekeknek a Kálmán Imre Kulturális Központ Színháztermében.

Június 24-én így Palásthy György Hahó Öcsi!-je, július 1-jén a Hahó- a tenger! című mesefilmje, majd július 15-én A szeleburdi család kerül bemutatásra. Ezt követi július 22-én a Szeleburdi Vakáció, július 29-án a Macskafogó, augusztus 5-én a Vuk, augusztus 12-én pedig a Szaffi című rajzfilm.