Siófoki programok: indulnak a balatoni irodalmi esték

Igazán tartalmas események várnak az elkövetkezendő hetekben a siófoki programok kedvelőire, ami elsődlegesen annak köszönhető, hogy a pünkösdi hétvége után hivatalosan is elkezdődött a balatoni nyári szezon, aminek részeként többek között idén is elindultak a balatoni irodalmi esték, amelynek részeként 2016. május 23-án 18 órai kezdettel már egy igazán sajátos programon vehetnek részt az érkezők.

Az említett időpontban, avagy jövő héten hétfőn, este 18 órai kezdettel kerülhet sor a Siófoki Irodalmi Estek részeként a BRTK Könyvtár és a Balaton Könyvesbolt közös szervezésében egy olyan különleges eseményre, amelyen minden az irodalomról, a költészetről, az olvasásról és a könyvek szeretetéről szól majd.

Ennek részeként az eseményen tiszteletét teszi Grecsó Krisztián, az ismert József Attila díjas költő és író, aki nem csak egy sajátos író-olvasó találkozót tart majd a Balaton fővárosában, hanem ezen túlmenően természetesen sajátos eszmecserét is folytat majd a látogatókkal, sőt dedikálja is saját műveit.

A BRTK KönyvtárElőadótermében megrendezésre kerülő irodalmi eseményre természetesen ingyenes a belépés, mindemellett pedig kedvezményes könyvvásár is várja az érkezőket.

Szintén a BRTK Könyvtár Előadótermében kerül megrendezésre néhány nappal később, ezáltal 2016. május 26-án, csütörtökön 18 órai kezdettel Hallan Zsuzsa színművésznő, avagy a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett írónő legújabb könyvének, a Bakancskoptatónak a bemutatójára is.

Az eseményre szintén ingyenes belépést biztosítanak a szervezők, ami mellet a rendhagyó író-olvasó találkozón maga Szűcs Anikó, az ismert újságíró folytat mélyenszántó beszélgetést az íróval legújabb könyvéről.