Siófoki programok: indulnak a Belvárosi Zenei Estek

Belvárosi Zenei Estek név alatt idén is egy egész hónapon át, kvázi a legmelegebb nyári időszakban egy különleges zenei eseményen vehetnek részt a siófoki programok kedvelői 2016. június 28-tól egészen július 28-ig bezárólag.

Mint a korábbi években, úgy a Belvárosi Zenei Estek idén is azzal a célzattal került megszervezésre, hogy kellemes nyáresti hangulatot varázsoljanak Siófok városába, méghozzá a Kálmán Imre Kulturális Központ előtti, amúgy is rendkívül hangulatos téren.

Az előre lekötött koncerteket a szervezők változatosabbnál-változatosabb műfajokból igyekeztek leszervezni annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a számításait, ezáltal keddi és csütörtöki napokon várnak majd színvonalas programok a zenekedvelő turistákra, gyerekekre és felnőttekre egyaránt.

A fellépők között országos szinte is elismert zenekarok és formációk kaptak szerepet, ezáltal rögtön az első estén, június 28-án a FreakEnd együttes „L”csendes-ülünk zenés produkciójának örülhetnek az érkezők, míg június 30-án este 8 órától az AfroDZAQM együttes reggea koncertjére rázhatják a csípőjüket az ellazult dallamok szerelmesei.

A siófoki Belvárosi Zenei Estek aztán természetesen júliusban is folytatódnak, így a hónap második napján rögtön a Jazzmin ad koncertet este 9 óra magasságában, míg július 4-én a Váczi Eszter & Quartet által prezentált Ez vagyok én… című jazz koncertje következik a sorban.

Az estek aztán 19-én folytatódnak a Band of Streets fellépésével, majd július 21-én az Escargoz, július 26-án pedig Kok Balázs „Eljazzük” fantázianéven ismert előadását hallgathatják meg az érkezők. A Belvárosi Zenei Estek utolsó fellépője a Soma és a VANAVAN zenekar lesz, akik július 28-án, este 9 órakor szórakoztatják majd az érkezőket egy színvonalas jazz rock koncerttel.