Siófoki programok: Internet Fiesta, avagy ismerkedjünk a világhálóval

Modern világunk akkorát fejlődött a közelmúltban, hogy a társadalom egy jelentős része nagyon csúnyán lemaradt ebben. Ők talán nem tudják, mi az az internet, vagy mire is lehet valójában használni, azonban a siófoki programok részeként most eljött az idő a felzárkóztatásra.

Az előttünk álló napokban, egészen pontosan március 28-ig ugyanis több napon keresztül várja majd a BRTK Könyvtár falai között az érdeklődőket az Internet Fiesta, egy országos kezdeményezés, aminek részeként egy két évtizedes hagyományt aktualizált az Informatikai és Könyvtári Szövetség. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló program részeként ugyanis továbbra is azzal a célkitűzéssel kerül megszervezésre, hogy az internet rohamos fejlődése annyira meghatározza a mindennapjainkat és az életünket, hogy mindenkinek, még az idősebb korosztálynak is szüksége van arra, hogy megismerje a világháló által nyújtott lehetőségeket.

Az előadások során nagy szerepet kapnak a közösségi oldalak és a közösségi kommunikáció, különös tekintettel a nálunk is népszerű platformokra, mint amilyen a Facebook, a Twitter, az Instagram és a Snapchat, melyek mellett szóba kerül a Skype, sőt mi több, az internetes szleng bemutatása is előtérbe kerül. Természetesen emellett az okoseszközök, a kapcsolódó applikációk használata, az adatbázisok és tudástárak alkalmazása, és egyéb internetes tevékenységek bemutatása szintén terítékre kerül, méghozzá kezdőknek és haladóknak egyaránt érdekességekre fókuszálva.