Siófoki programok: iskolakezdési tanszerbörze a régi könyvtárban

Bár még pár napig élvezhetik a szünetet, a lurkóknak azonban rövidesen véget ér a vakáció, ennek apropójából pedig a szülőknek gondoskodniuk kell az iskolakezdés nehézségeiről, de a siófoki programok részeként ezt most bárki megkönnyítheti egy kicsit.

Augusztus 22-én, azaz most csütörtökön reggel 8 órától délután 16 óráig ugyanis Siófok Város Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Kálmán Imre Kulturális Központ társaságában egy átfogó iskolakezdési tanszervásárt tart majd a régi könyvár emeletén, ahová a kisebb és nagyobb iskolakezdő gyermekkel rendelkező szülőket egyaránt várják a szervezők. A helyszínen ugyanis minden tanszert és szükséges iskolai felszerelést lehetőségük nyílik megvásárolni az érkezőknek, méghozzá nemcsak rendkívül széles választékból szemezgetve, hanem kifejezetten kedvezményes árcédulával.

Ha az iskolára már felkészültünk, akkor érdemes ellátogatni augusztus 19-én Siófok Fedett Kertmozijába, ahol utoljára tekinthetik meg a gyerekek a Kisvakond Bábjátékot ezen a nyáron. Ha tehát a korábbi előadásokról lemaradtunk volna, most még lehetőségünk nyílik pótolni ennek a mindenki által ismert mesehősnek a kalandjait, melyek rendhagyó módon, bábelőadással kerülnek tálalásra.

Amennyiben inkább a közös filmezést választanánk gyermekünkkel, a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában tovább folytatódik a Vakációs Matiné. Augusztus 23-án, azaz most pénteken így egy újabb ismert animációs filmet vagy klasszikus rajzfilmet tekinthetnek meg azok, akik gyermekükkel ellátogatnak erre az ingyenes lehetőségre.