Siófoki programok: ismeretterjesztő séta Varga Imre szobrainak nyomában

A Balaton fővárosa egyike azoknak a magyar tenger körül elhelyezkedő településeknek, melyek rendkívül gazdag szoborállománnyal és műemlékparkkal rendelkeznek, így nem meglepő, hogy a siófoki programok részeként több lehetőségünk is nyílik ezeket megismerni.

Nyilván nekiiramodhatunk egymagunk is, hogy felkutassuk a látnivalókat, de csatlakozhatunk a Tourinform iroda kezdeményezéséhez is, akik a nyár bizonyos pontjain, legközelebb éppen augusztus 4-én, azaz kedden egész nap egy Bronz és krómacél címre keresztelt ismeretterjesztő sétát szerveztek, mely Varga Imre szobrainak nyomába vezet minket.

A séta részeként lehetőségünk nyílik megismerni az ismert magyar szobrászművész összes köztéri alkotását, amit valaha kiállítottak Siófokon. A túra nem lesz megerőltető, idősek is nyugodtan elindulhatnak rajta, hiszen a Fő térre és környékére koncentrálódik, miközben nemcsak felkutathatjuk az alkotásokat, de rengeteg érdekességet is megtudhatunk keletkezésükről, elhelyezésük hátteréről, valamint a kapcsolódó érdekességekről.

A szobortúrára előzetes bejelentkezés szükséges a helyi Tourinform irodában, ahol bővebb részleteket adnak majd az indulási időpontokról, a túra időpontjáról és indulási helyéről egyaránt.

Ha a séta után egy nagyszerű koncerttel szeretnénk lazítani, és imádjuk az operettet, akkor 19 óra magasságában keressük fel a Kálmán Imre Kulturális Központ szabadtéri udvarát, ahol a nyár végéig minden kedden operett előadásokkal szórakoztathatják magukat az itt élők és a helyszínre látogató turisták.

Az esemény állandó vendége a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kisegyüttese, akik Farkas Pál vezetésével érkeznek a városba, méghozzá Simon Boglárka, Pánczél Klaudia és Jenei Gábor szólistákkal, akik a legkülönfélébb klasszikusokkal szórakoztatják majd a nagyérdeműt.