Siófoki programok: ismét gyermekkoncertet ad a Lóca együttes

Lassan, de sajnos annál biztosabban véget ér a nyár, ezzel a nyári szünet, és a gyermekek ismét ott találhatják magukat az iskolapadban, az óvodában, de a siófoki programok részeként még az utolsó hetekben, az utolsó napokban is lehetőségük nyílik arra, hogy hasznos elfoglaltságot találjanak maguknak.

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint augusztus 16-án, azaz hétfőn este 19 órai kezdettel induló Vakációs Gyermek Koncertek eseménysorozat aktuális esemény, mely a nyár egyik utolsó ilyen előadásaként várja a legkisebbeket, méghozzá a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarán, szabadtéren, csodaszép övezetben.

Ebből az apropóból ismét a Lóca együttes lép majd színpadra, illetve csap a húrok közé, akik nem először szórakoztatják a siófoki-, illetve az itt nyaraló gyerekeket, de természetesen gondoskodtak róla, hogy ismét valami új programmal térjenek vissza. Ez lett a Táncot jár a hegedű, perdül már a dob…

Ez a különleges fellépés egy olyan zenei élményt nyújt majd a legkisebbek számára, amihez foghatót korábban még soha nem tapasztalhattak, garantáltan még azok is táncra perdülnek, akik korábban soha nem táncoltak. Sőt, a nagy mulatozás előtt még vár a résztvevőkre a nagymama csodapalacsintája is!

A Lóca együttes 2010 óta létezik, kecskeméti illetőséggel. Kifejezetten gyermekelőadásokra specializálódtak, céljuk pedig ezeket a koncerteket nemcsak zeneivé, hanem kellően interaktívvá tenni úgy, hogy közben jól ismert gyermekdalok, népdalok, népzenei feldolgozások, mondókák és játékok is az előadás részét képezik.

Mivel az előadás teljesen játékos, ezért természetesen a gyerekek is nagyon szívesen bekapcsolódnak, kiveszik a részüket az előadásból, bohóckodnak, táncolnak, énekelnek, mókáznak, miközben rengeteg dolgot is tanulnak.

Mindezt úgy, hogy közben a Lóca együttes dalai tele vannak népi és klasszikus hangszerekkel, illetve a legkülönfélébb hangkeltő eszközökkel, így biztosítva a legkisebbek számára is a lehetőséget, hogy zenei kíséretet adjanak a hallottaknak.