Siófoki programok: ismét Zenél a város

A szuper koncertek kedvelőinek nincs okuk panaszra, hiszen hiába ért véget a nyár, a siófoki programok részeként lehetőségünk nyílik részt venni olyan rendezvényeken, melyek egytől-egyig a legmelegebb évszak élményeit idézik fel előttünk.

Ismét megrendezésre kerül, de inkább tovább folytatódik szeptember második hetében a Zenél a város programsorozat, aminek részeként klasszikus- és komolyzenei koncertek várják a városban élőket, illetve a környéken pihenőket. A Zenél a város programsorozatot korábban az Apáti Dixieland Band nyitotta meg, de zenélt már itt a Pécsi Tudományegyetem kamarazenekara (Fagott Kamaraest) a Siófoki Művészeti Iskola, Ittzés Gergely (PTE), Liszt-díjas fuvolaművész és a Siófoki Női Kar is, most pedig szeptember 14-én, azaz most pénteken este 18 órától az Egerszegi Akusztik folytatja a sort. A zenekar a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termében csap majd a húrok közé ismert örökzöldekkel és slágerekkel a főszerepben, miközben a lágy dallamok hallgatása közben Hochman József siófoki kortárs alkotó munkáiból tekinthetnek meg egy kiállítást a látogatók. A rendezvény teljesen ingyen megtekinthető minden érdeklődőnek.

Ha szívesen megalapoznánk a Siófokon már óriási rajongótáborral rendelkező Egerszegi Akusztik koncertjének, akkor érdemes lehet szeptember 13-án, azaz csütörtökön este a lógó Üveg kultkocsmába látogatni, ahol a Szilágyi Péter – Horváth Márton Akusztik lép színpadra. A formáció Szilágyi Péter gitáros és Horváth Márton énekes/dalszerző közös műsoraként egy fülbemászó dallamokkal és szívhez szóló szövegekkel ellátott indie folk és blues műsor lesz, aminek részeként nemcsak pár örökzöld feldolgozást hallgathatunk meg, hanem rengeteg saját dalt is elővesz majd a páros.