Siófoki programok: Jancsi és Juliska mesemusical

Mivel szűkös volt a nyár, illetve az is korlátozásokkal teli, a siófoki programok részeként ősszel is tovább folytatódnak a gyerekeknek szóló elfoglaltságok, ami talán feledtetni tudja velük egy kicsit a rendkívül szerencsétlenül alakult idei esztendőt.

Ennek  megfelelően szeptember 15-én, azaz most kedden délután 14 órakor iskola és óvoda után mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarában, ahol kicsit félrevezetően ugyan, de még mindig a Vakációs Gyermekprogramok részeként kapcsolódhatnak ki a legkisebbek.

Mindezt ráadásul egy sokak által jól ismert történettel a középpontban, ami egészen új feldolgozást és értelmet kapott a Magyarock Dalszínház előadásában, hiszen Jancsi és Juliska történetét mindenki ismeri, olvasta, hallotta vagy látta már, de a Grimm testvérek történetéből talán még soha nem készült mesemusical korábban.

Természetesen az alapok nem, csak a körítés változott, ennek megfelelően a történet arról a Jancsiról és Juliskáról szól, akik édesapjukkal és mostohaanyjukkal együtt élnek egy erdő közepén. Szegények, sokszor ételre sem futja nekik, ezért a mostoha rábeszéli az apát, hogy vezesse el a gyerekeket az erdő mélyére, és hagyja ott őket.

Történetük azonban igazi hullámvölggyé alakul át, hiszen a testvérpár rálel egy mézeskalácsból készült házikóra, ahol ránézésre egy kedves hölgy lakik, aki szívesen vendégül látja a gyerekeket, csakhogy a jóságos öregasszony nem egy jótét lélek, hanem egy gonosz boszorkány, aki csak meg akarja enni a kicsiket.

Hogy miként menekül meg Jancsi és Juliska a szorult helyzetből, és hogyan talál vissza édesapjukhoz, az kiderül az 55 perces, szünet nélküli előadásból.