Siófoki programok: Jazzencia & Swingmánia

Azért, mert véget ért a nyár, még nem jelenti azt, hogy a siófoki programok kedvelőinek le kell mondaniuk a szuper zenés előadásokról és koncertekről, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy szeptember utolsó hetében is megannyi változatos kapcsolódó esemény várja az érdeklődőket a városban.

Szeptember 26-án, azaz most szerdán este 19 órakor például érdemes lesz mindenkinek a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe látogatnia, ahol Őszi Szezonnyitó Hangulat alcímmel ellátva egy Jazzencia & Swingmánia névre keresztelt zenei esemény részesei lehetnek a jazz és a swing kedvelői. A Szűcs Gabi és a Swinging Amy által prezentált fellépésen mindenkinek lehetősége lesz részt venni egy igazán különleges zenei utazáson, aminek részeként Gabi és zenekara Amy Winehouse, a legendás brit soul énekesnő legjobb dalait ültették át swinges és jazzes köntösbe.

A választás és a különleges párosítás nem meglepő, hiszen Winehouse maga is nagy kedvelője volt ennek a két stílusnak, sőt mi több, rendszeresen fel is dolgozta hőseinek kedvenc dalait. Most azonban megfordul a kocka, a mostani műsorral ugyanis az ő dalaiból válik igazi klasszikus, méghozzá egy olyan zenei utazás részeként, ami minden zenekedvelőt képes lesz megragadni.

Bár a nyárnak vége, a siófoki programok részeként tovább folytatódik a Zenél a város sorozat, mely a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Házasságkötő termében vár majd ránk a Művészeti Iskola előadásával, méghozzá egy családias hangulatú előadássorozat következő darabjaként. A mindenki által teljesen ingyenesen látogatható rendezvényen a klasszikus és a komolyzene kedvelői egyaránt megtalálhatják számításaikat, méghozzá Bognár Viktória kapcsolódó kiállításával.