Siófoki programok: A jó, a rossz és a (csúf) colos

A színházkedvelő siófoki programok kedvelőinek nagy örömére az előttünk álló héten, avagy február utolsó hetében sem kell az ide látogató turistáknak, illetve a lakosságnak lemondania kedvenc elfoglaltságukról, hiszen február 22-én, avagy most szerdán egy igazán különleges darab jut el a Balaton fővárosába.

A Siófok, Fő tér 2-es szám alatt elhelyezkedő Kálmán Imre Kulturális Központ Jókai bérletes előadási között ugyanis szerdán este 19 óra kezdettel színpadra kerül A jó, a rossz és a (csúf) colos címre keresztelt vadnyugati táncbohózat, amelyet két részletre szabdalva a Pécsi Balett Társulat ad majd elő az érdeklődők számára, alaposan kiforgatva az eredeti, hasonló című western történetét.

A társulat egyébiránt rengeteg ismert táncost és színészt vonultat fel az előadáshoz, így a főbb szerepekben olyan nevekkel találkozhatunk, mint Keresztes Patrik, Molnár Zsolt, Koncz Péter, Ujvári Katalin, Czebe Tünde, Kócsy Mónika, Harka Máté, Kerekes Soma Lőrinc, Matola Dávid, Szabó Márton és Tuboly Szilárd, míg a rendezői széket Vidákovics Szláven foglalta el.

Az előadás egyébiránt a legnagyobb klasszikus westernfilmek hangulatát megidézve azzal a céllal került összeállításra, hogy hamisítatlan vadnyugati hangulatot varázsoljon elénk a legnagyobb filmklasszikusok fülbemászó és jól ismert dallamaival a középpontban.

Az előadás célja, hogy az amúgy is túlpörgött mindennapokat a klasszikus western filmek nyugalmával, lassúságával és örök igazságaival dobják fel, kizökkentve a nézőket a hétköznapok rohanásából, elfeledtetve velük a szürkeséget, a stresszt és minden problémát. Mindezt a klasszikus értékekkel, barátsággal, szerelemmel, becsülettel, hűséggel és a westernek vonzó romantikájával tálalva.