Siófoki programok – A Jókai park és a Rózsa-liget

Az év bármelyik időszakában is látogatunk el a Balaton fővárosába, a változatos siófoki programok mellett már a település panorámája, berendezkedése és látnivalói is okot adnak arra, hogy eltöltsünk néhány kellemes órát például a Jókai parkban.

A Jókai park Siófok egyik legnagyobb nevezetessége, aminek minden évszakban megvan a maga szépsége, ezen felül pedig egyben történelmi jelentőségű látványosság is, hiszen a helytörténészek szerint egykoron itt volt a híres siófoki lóversenypálya. Noha valóban minden évszakban szép, a Jókai park leginkább nyáron mutatja meg valódi szépségét, hiszen a kis tavacska mellett rengeteg egynyári virág, az egyik szegletben pedig egy japánkert és egy romantikus angolkert is található, amelyek különleges hangulatot varázsolnak a helyszínnek.

Jókai park

Bármilyen siófoki programot is tervezünk magunknak, a Jókai parkot feltétlenül meg kell néznünk, de nem csak a látványos virágok és a hangulatos környezet miatt, hanem azért is, mert itt található az 1897-ben épült Jókai Villa, ahol 1903-ban itt töltötte el utolsó nyarát Jókai Mór, a híres magyar író. A villa jelenleg szállodaként és étteremként működik, így akár egy romantikus vacsorát, vagy egy kellemes ebédet is eltölthetünk a nyaralás során ebben a történelmi jelentőségű épületben.

A Jókai park híres továbbá a Varga Imre által elkészített Krúdy szoborról, amit a magyar irodalom kedvelőinek életükben legalább egyszer látniuk kell, pláne mert a szobor interaktív, ezáltal Krúdy mellé ülve fotóztathatják magukat a látogatók.

Természetesen nem véletlenül nevezik Siófokot is a virágok városának, a település ugyanis hemzseg a zöldövezetektől, ezáltal a Jókai park mellett érdemes felkeresni még aelül a parkban további Rózsa-ligetet is egy nyaralás során. A Rózsa-ligeti séta szó szerint véve is az egyik legszínesebb siófoki program, hiszen az ember virágágyások és rózsabokrok tucatjai között, a hatalmas platánfák árnyékában, a tó közelségében tölthet néhány percet, ami a paradicsomi atmoszféra mellett igazi lelki felfrissülést jelenthet a mindennapi stressz után.

Ezen felül a parkban további különlegességek találhatók még, így Somogyi József műve, a Halászok, vagy Vilt Tibor ismert „Balatoni sellő” című szoborkülönlegessége.