Siófoki programok: Jótékonysági kutyás túra a Cinege-forráshoz

Ha szeretünk nagyokat túrázni a szabadban a kutyánk társaságában, és szívesen részt vennénk egy olyan jótékonysági eseményen, amivel lehetőségünk nyílik segíteni, nem mellesleg pedig még jókat is szórakozhatunk, akkor a siófoki programok részeként érdemes részt venni a Jótékonysági kutyás túrán a Cinege forráshoz.

Az október 10-én, vasárnap délután 14 és 16 óra között megrendezésre kerülő eseményt a SIOVESZ Kutyás SZSE szervezi meg első alkalommal, ellenben hagyományteremtő célzattal annak érdekében, hogy minden egyes ilyen túrával egy kiválasztott állatvédő szervezetet támogassanak meg.

Az első alkalommal a túra Törekibe, konkrétan a Cinege-forráshoz indul, aminek részeként a szervezők az Ultimátum Állatvédelmi Alapítványt támogatják majd meg a befolyó összegből. Indulása siófoki Töreki templomtól, a túra hosszúsága pedig 5,8 kilométer lesz, melyen előzetes jelentkezést követően lehet részt venni.

A program lényege, hogy a kijelölt távolságot az indulók a kutyájukkal közösen teljesítsék, majd ezt követően mindenkitől fix összegű felajánlásokat várnak a szervezők, így felnőttektől 1000-, gyerekektől 500 forintot, melyet az említett alapítvány kaphat meg.

Fontos, hogy a kirándulást követően minden induló zsíros kenyeret és sajtos kenyeret, valamint teát kap ajándékba, amihez mindenki hozzon magával saját poharat. Kiemelendő továbbá, hogy akik előre jelentkeznek az eseményre, azok extra ajándékban részesülhetnek.