Siófoki programok: jótékonysági vetítés és SióCsapatás

Hogy június első hetében sem kell lemondaniuk a változatos és különleges elfoglaltságokról a siófoki programok kedvelőinek, azt kitűnően bebizonyítja, hogy milyen változatos eseményeket hoznak tető alá a szervezők rögtön a nyári szezon kezdetén.

Június 9-én, azaz most vasárnap például a Siófoki Állatvédő Alapítvány szervezésében jótékonysági vetítésre kerül sor a Sió Moziban (Siófok, Fő tér 6.), ahol az Egy kutya négy útja című filmet tekinthetik meg az érdeklődők. A délután 16 órai kezdettel induló filmre minden megváltott jegy teljes egészében az alapítvány munkáját támogatja majd, de érdemes lesz már sokkal korábban kilátogatni a moziba. A szervezők ugyanis már 14 órától ott lesznek az előtérben, hogy az érkezők a segítségükkel megismerkedhessenek néhány árva kutyával, információt gyűjthessenek az állatvédők és az alapítvány munkájával, sőt mi több, aki szeretne, a helyszínen extra adományt is adhat, így a kutyatáp mellett a kutyaházakba helyezhető pokrócokat és nagyméretű textíliákat egyaránt szívesen fogadnak az aktivisták.

Amennyiben inkább valamiféle sportos elfoglaltságon vennénk részt, érdemes lehet ellátogatnunk a Sió-csatornára, ahol a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület szervez egy látványos versenyt. A SióCsapatás névre keresztelt esemény a helyi egyesületek közti nagy megmérettetés lesz, ami hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre, ezáltal idén először kerül sor ilyen jellegű rendezvényre a klubok között, de az érdeklődők számának függvényében a későbbiekben tovább folytatódhat a hagyomány.