Siófoki programok: Jövőre, Veled, Ugyanitt a Madách Színház előadásában

Amennyiben szeretjük a minőséget képviselő színházi előadásokat, akkor érdemes lesz május 2-án, hétfőn este 19 óra magasságában ellátogatni a siófoki programok részeként a Kálmán Imre Művelődési Központba, ahol a színházteremben a Madách Színház vendégelőadását élvezhetik majd az egybegyűltek.

Bár eredetileg az Ügyes kis hazugságok címre keresztelt előadás volt betervezve erre a napra, az utolsó pillanatban azonban változott a program, így a sokak által jól ismert társulat jóvoltából a Jövőre, Veled, Ugyanitt című előadás kerül műsorra.

Aki esetleg nem járatos a színház világában, a kérdéses művet eredetileg Bernard Slade írta 1975-ben, mint egy különleges vígjátékot, amiért akkoriban még Tony-díjra is jelölték, sőt a későbbiekben a filmadaptáció Oscar-jelölést kapott, de sajnos nem jutott tovább, ami nem is annyira minőségének, mint inkább a kiugró konkurenciának köszönhető.

Csak ezt az egy darabot több mint 1400-szor játszották a Broadway-n, de a világ valamennyi országában bemutatták, így mi sem természetesebb annál, minthogy a magyar adaptálás sem maradt ki a sorból.

A Jövőre, Veled, Ugyanitt előadás történetében főszereplői Doris és George, akik bár nem házasok, éppen ellenkezőleg, más házastársai, de minden évben egyetlen napot együtt töltenek, ami kezdetben csak egyszerű kalandnak indul, később azonban azon kapják magukat, hogy minden évben egyre nehezebben várják ki azt az egy napot, és a köztük lévő emberi kapcsolat egyre mélyebbé válik.

A színdarabot Szemenyei János és Kovács Lotti, két nagyszerű színész alakításában ismerhetjük meg, miközben Bernard Slade művét Szántó Judit fordításában, Harangi Mária rendezésében tekinthetik meg az érdeklődők.