Siófoki programok: jubileumi sakkverseny egész napos családi programokkal

Május 13-án, szombaton kerül megrendezésre a Kálmán Imre Kulturális Központ közbenjárásával a siófoki programok kedvelőinek nagy örömére a Jubileumi 50. Siófoki Városi Sakkverseny, aminek részeként egy egész napos és egyben ingyenes családi nap várja majd az érkezőket reggel 9 órától.

Az esemény középpontjában természetesen a Bajnokok ligája áll majd, avagy az eddigi 50 verseny győztesének megmérettetése, de lesz gyermekverseny is Portisch Lajossal, a Nemzet Sportolójával, miközben egész napos műsor szórakoztatja a látogatókat. A reggel 9 órakor történt megnyitót követően előbb a Cikk-cakk Sakk dal tánckoreográfia kerül bemutatásra az X-Press TSE jóvoltából, amit Misetáné Burján Anita, Sakkpalota képességfejlesztő bemutatója és előadása követ a kisebbeknek.

Ezt követően 10:20-kor Lódi László: Heaxasakk című előadása, amit Borkás György: Sakkvariánsok című könyvének bemutatója követ. Ezután 11 órakor Balogh Béni, A hét oroszlán vára című mesejátékával szórakoztatja az egybegyűlteket a helyi Széchenyi István Általános Iskola második osztálya, majd Portisch Lajos énekel és tart élménybeszámolót, amit délben Jónás Tamás bűvész show műsora zár.

Eközben a Fő téren is megindulnak majd az események, így 10 órakor lesz a kinti megnyitó, majd a Cikk-Cakk Sakkdal táncos megnyitóját követően atlétikai és ju jitsu sportbemutató következik, amit 11 órától a Napraforgó óvoda, majd a Nyitnikék óvoda műsora követ.

Délután aztán Horváth Márton zenei előadása után fél 3-kor mazsorett bemutató, 3-kor ritmikus sportgimnasztika bemutató, fél 4-től pedig a Diótörő Balett Egyesület táncbemutatója következik, melyet a Siófoki Művészeti Iskola Gyermekkórusának és a Siófoki Női Karnak a közös koncertje zár.