Siófoki programok: kalandozás a dél-kelet kínai gasztronómiában

Egy igazán különleges és tartalmas gasztronómiai eseményen vehetnek részt 2016. május 12-én, csütörtökön este 18 órától azok a siófoki programok kedvelői, akik ellátogatnak a BRTK Könyvtárba, ahol a kínai ételekkel és ételművészettel ismerkedhetnek meg a helyszínre látogatók.

Az esemény viccesen A nyolclábú hal nem kutya – kalandozás a dél-kelet kínai gasztronómiában címmel kerül megrendezésre a Fő tér 2/A szám alatt megtalálható könyvtár előadótermében, ahol maga Halmos Mónika, a téma egyik nagy szakértője tart egy különleges, vetített képes előadást az érkezőknek.

Halmos Mónikát a legtöbb a life.hu egyik szerzőjeként ismerhetik nagyon sokan, aki azon túl, hogy egy gasztrobotanikus, ezen túlmenően még a hazánkban kevésbé ismert food-stylistek műfaját is képviselő, hovatovább az ehető virágok egyik legnagyobb hazai szakértőjének tekinthető.

A mindenki számára teljesen ingyenesen látogatható előadáson nem csak rendkívüli alapossággal ismerhetjük meg a dél-kínai konyha minden csínját-bínját, hanem ezen túlmenően látványos képeken prezentálva is láthatjuk a legkülönfélébb ottani gasztronómiai különlegességeket.

Sőt mi több, az élelmesebb látogatók akár alapvető trükköket és praktikákat is eltanulhatnak a kínai konyhából, amit a hétköznapokban is lehetőségük lesz alkalmazni, hiszen a mediterrán étkezési szokások után a kínai az egyik legegészségesebb az egész világon, hiszen nagyon kevés zsírt, ellenben rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, fehérjét és fehér húst fogyasztanak a mindennapokban.