Siófoki programok: Kálmán Imre Emléknapok október utolsó hetében

A korábbi évek sikereinek köszönhetően a siófoki programok részeként idén is megrendezésre kerülnek a Kálmán Imre Emléknapok, mely rendezvény a tavalyi szigorításokkal ellentétben idén végre hagyományosabb, emberközelibb formában valósulhat majd meg.

Az emléknapok egy komplett eseménysorozathoz kapcsolódnak, aminek részeként október 25-től, azaz hétfőtől egészen október 30-ig, azaz szombatig várnak ránk különféle előadások és események.

Az emléknapok október 25-én, hétfőn délután 17 óra 15 perckor indulnak el, méghozzá a Kálmán Imre emléksétával, amihez az említett időpontban a siófoki víztoronynál lesz a gyülekező, majd onnan indul el mindenki a Kálmán Imre szoborhoz, hogy a tömeg megkoszorúzza azt.

Október 25-én, hétfőn este 18 órakor még lesz egy különleges esemény az emlékhéthez kapcsolódóan, konkrétan a Kálmán Imre Emlékház emeleti galériájában, ahol Emlékszel még? címmel egy különleges tárlat indul útnak, mely az emlékház gyűjteményének részét képezi.

Október 26-án, azaz kedden este 19 órakor aztán a Teátrum Kávéházban számíthatunk kapcsolódó eseményre, ahol az Apáti együttes ad majd elő néhány ismert melódiát Kálmán Imre életművéből, másnap pedig szintén este 19 órakor Pásztor Erzsi fellépésének örülhetünk ugyanott, ugyanazzal a célzattal.

Csütörtökön este aztán Farkas Pál zenés emlékei várhatók Kálmán Imréről, aki vendégművészekkel emlékezik meg a titokzatos muzsikusról, míg pénteken ugyanúgy a Teátrum Kávéházban a Spinóza Színház előadását tekinthetjük meg Kálmán Imre, az operettkirály címmel.

Az esemény mintegy fináléja október 30-án várható a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében, ahol a Rátonyi Róbert Színház előadásában tekinthetjük meg a legendás Csárdáskirálynő című művet.

Érdekesség, hogy az emlékhét során folyamatosan közlekedik majd az Operett Expressz, legalábbis október 26 és 30 között, díjmentes utazást biztosítva azok számára, akik kapcsolódnának az eseményekhez.