Siófoki programok: karácsonyváró gyermekfoglalkozások Siófokon

Ha kifejezetten gyermekeknek szánt siófoki programok után kutakodunk, abban az esetben advent utolsó vasárnapján sem fogunk csalódni a Balaton fővárosának kínálatában, hiszen a jól megszokott események mellett rengeteg különlegesség is vár azokra, akik a városba látogatnak.

Kezdésnek ott lesz a Százszorszép kezek foglalkozás, amely december 17-én, szombaton délelőtt 9:30-tól egészen 12:30-ig várja majd az érdeklődőket, a Fő tér 2/A szám alatt megtalálható BRTK Könyvtár gyermekrészlegén.

A foglalkozáson ezúttal egy igai gyöngyös karácsonyváráson vehetnek részt a kreativitásukat kamatoztatni szándékozó kicsik és nagyok egyaránt, akik a gyöngyfűzés rejtelmeit ismerhetik meg, és újdonsült tudásukkal lehetőséget kapnak arra, hogy akár szeretteiknek is kedves kis ajándékokat gyártsanak az ünnep alkalmából.

Az utolsó adventi hétvége alkalmából nemcsak a megszokott időpontban – péntekenként 15 és 17 óra között –, hanem kivételesen hétvégén is várja a kisebbeket és a nagyobbakat a Fő tér 2-es szám alatt megtalálható Kálmán Imre Kulturális Központban a Kulturkuckó kézműves foglalkozás.

Ennek részeként a látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy az egykori városi könyvtár földszinti olvasótermében igazi karácsonyi kézműves foglalkozáson vehessenek részt, ezáltal kicsik és nagyok egyaránt népi mesterséges elsajátításával készíthessenek kedves kis ajándékokat és meglepetéseket az ünnepi szezonra, legyen szó gyöngyfűzésről, kötözött babára, gyertyamártásról, kosárkészítésről, kőfestésről, batikolásról vagy éppenséggel terítő hímzéséről.