Siófoki programok: Karády est, filmvetítés és történelmi előadás

Február utolsó hetében is garantált, hogy a siófoki programok kedvelőinek egy pillanatig sem kell majd unatkozniuk a Balaton fővárosban, hiszen olyan változatos és különleges eseményekre kerül sor, amelyek ezt nem hagyják.

Február 24-én, avagy most pénteken például a Kálmán Imre Kulturális Központ Teátrum kávéházában Nincs vége még címmel egy fergeteges Karády est lesz este 18 és 19 óra között. A Siófok, Fő tér 2-es szám alatt megtalálható rendezvényközpontban így mindannyian megemlékezhetünk Karády Katalinról, a 27 éve elhunyt énekesnő életéről, akinek dalai révén tartalmas életét is megismerhetjük egy kicsit. Karády még 1910. december 8-án született Kőbányán, Kanczler Katalin Mária néven, akiből később színésznő, sanzonénekes, sőt kalapszalon-tulajdonos is vált, első mozifilmjével – Halálos tavasz – pedig a kor egyik ünnepel dívája is lett egyben. Az est során Karády Katalin dalait Tieger Tímea és Németh Gábor idézik meg előttünk.

Szintén most pénteken, avagy február 24-én, délután 17 és 18 óra között érdemes lesz a BRTK Könyvtár felnőtt részlegére látogatniuk a filmkedvelőknek, hiszen az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatásával levetítésre kerül a kor egyik dokumentációjának is tekinthető A budakeszi srácok című film.

Február 25-én, avagy most szombaton sem kell elfoglaltság nélkül maradniuk a siófoki programok kedvelőinek, a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja alkalmából ugyanis egy rendkívül átfogó és egyben ingyenes előadásra kerül sor a Siófok, Fő tér 2-es szám alatti Kálmán Imre Kulturális Központban megtalálható Teátrum kávéházban.

A gyaloglás gulágföldön, avagy a legészakibb lágerek címre keresztelt előadás egy filmvetítéssel egybekötött beszélgetés lesz, amelynek részeként Szalkai Zoltánnal, a mű alkotójával is lehetőségünk nyílik megismerkedni.