Siófoki programok: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Augusztus 15-én egy igazán különleges előadást tekinthetnek meg a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében a siófoki programok kedvelői, lévén a Pannon Várszínház előadásában bemutatkozik a városban is a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical, amelyet olyan ismert zenészek alkottak meg, mint Déry Tibor, Pós Sándor, Presser Gábor vagy Adamis Anna.

Az első magyar musicalként megismert alkotás Déry Tibor legendás regénye alapján készült, és Presser Gábor készített hozzá zenét. A mű egy hős szerelmes történetet állít a középpontban, ezáltal József főszereplésével egy olyan férfit, aki képes a legvégsőkig is elmenni azért, hogy felkutassa elragadott szerelmét, Esztert.

A musicalben Presser Gábor mára slágerré vált dalai hallhatók, amelyek nem csak egykoron, ma is tartalmat hordoznak az ifjúság számára, miközben a történet nyíltan felemeli a szavát a drog, a kirekesztettség, valamint a terror ellen, és döbbenetes erővel fogalmazza meg az értékeit elveszített világban céltalanul tengődő fiatalság magányát.

A képzelt riport egy amerikai popfesztiválról Siófokon is a legnagyobb színészek előadásában mutatkozik be a közönség számára, így Eszter szerepében Stefancsik Annamáriát, Józsefként pedig Sánta Lászlót köszönthetjük majd, de színpadra áll Keresztesi László (Manuel), Kovács Ágnes Magdolna (Beverly), Kiss Dávid (René), Molnár Ervin (Tanú) és Egyed Brigitta is (Farantisek) – természetesen csak és kizárólag többek között.

Az előadást koreografálta Krámer György, díszlettervezője Kovács Yvette Alida volt, és míg jelmeztervezője Justin Júlia, addig rendezője Vándorfi László.