Siófoki programok: kerékpártúra és szoborkiállítás Siófokon

A siófoki programok részeként május második hetében sem kell lemondaniuk a változatos élményekről a szórakozás vagy a kikapcsolódás kedvelőinek, így aki szeretne egy kicsit elszakadni a világtól, mozogni egy nagyot, vagy a művészeteknek adózni, akkor itt a remek alkalom.

Május 18-án, azaz most szombaton ugyanis már ötödik alkalommal rendezik meg Siófokon a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton nevű kerékpártúrát, melyet többféle szemszögből is meg lehet közelíteni, ezáltal tekinthetünk rá egyszerű kikapcsolódásként, de teljesítménytúraként is. Az eseményen egyszerre akár több ezer fő is részt vehet, és mindenki különféle távokat teljesíthet, melyek egészen pontosan a siófoki Újhelyi strandról indulnak. A legkisebb körök a kicsiknek és a családoknak szólnak a 6km-es Balaton XS és a 30km-es Balaton S név alatt, de a bátrabban végig tekerhetik a keleti partot a Balaton M 78km-es szakaszával, míg a Balaton L 168km-es hosszával a nyugati medencét is magába foglalja majd. Aki azonban igazán nagyot akar menni, annak természetesen a Balaton XL 206km-es távolsága való, mely igazi teljesítménytúra lesz.

Ha valami kevésbé intenzív elfoglaltságot szeretnénk magunknak, ezáltal megnéznénk egy igazi művészeti kiállítást, május 17-én, azaz most pénteken látogassunk el a Kálmán Imre Emlékházba, ahol Csiszár Zsolt extrém szobrai kerülnek kiállításra. A Halálra szórakoztatva címmel induló tárlat egészen augusztus 31-ig marad megtekinthető, azonban fontos, hogy csak nagykorúak számára látogatható, lévén a nyugalom megzavarására alkalmas művek kerülnek majd kiállításra.