Siófoki programok: kerékpártúrával egybekötött sörfőzde látogatás

Ha mindig is szerettünk volna megtekinteni egy igazi sörfőzdét, akkor érdemes a siófoki programok részeként csatlakozni egy szeptember 28-ra kiírt eseményhez, aminek részeként lehetőséget kapunk ellátogatni Balatonvilágosra, a Hedon sörfőzdébe úgy, hogy közben egy kellemes kerékpártúrának is részeseivé válunk.

A csütörtöki eseményen a résztvevők indulhatnak Zamárdiból 14:30-tól, de természetesen Siófokról is 15:15-kor. Az érdeklődők a gyülekezőt követően együtt eltekernek Balatonvilágosra – Siófoktól kényelmes tempóban nagyjából 30 perc az út –, hogy ott 16 órai kezdettel megtekintsék a Hedon sörfőzdét, amely hazánk egyik legjobb és legismertebb kézműves söreit gyártó manufaktúrája.

A helyszínen bárkinek lehetősége nyílik megismerkedni egy sörfőzde mindennapjaival, de ezen túlmenően kóstolni és vásárolni egyaránt tud majd. A visszaút 17 óra magasságában történik majd meg, így az érkezésre is ennek függvényében kell számolniuk a résztvevőknek.

A Siófoki Fürdőegylet-Turisztikai Egyesület szervezésében megrendezendő programról tudni kell, hogy kötelező mindenkinek saját kerékpárral érkeznie, de csak azok a biciklik vehetnek részt a túrán, amelyek rendelkeznek első- és hátsó világítással, minden másért azonban a jármű tulajdonosa felel majd.

A szervezők külön kiemelték, hogy amennyiben a kijelölt időpontban, azaz szeptember 28-án, délután és koraeste rossz idő lenne, vagy az érdeklődők száma nem haladja meg a 15 főt, akkor a programot el kell halasztani egy későbbi időpontra.