Siófoki programok: kiállítással nyílt meg a KIKK Baba-mama szobája

Egy újabb különleges tárlattal és helyiséggel gyarapodott idén nyáron a siófoki programokat gazdagítandó a Kálmán Imre Kulturális Központ, aminek részeként a szervezők a kisgyermekes anyukák kapcsán a szoptatás fontosságára szerették volna felhívni a figyelmünket.

A szoptatás a világ minden pontján névre keresztelt kiállítás augusztus 31-ig látogatható a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában (Siófok, Fő tér 2.), ahol Dr. Márkus Anita neonatológus, az IBCLC nemzetközi szoptatási tanácsadójának fővédnöksége alatt indult el az a rendhagyó és egyben értékes tárlat.

A kiállítást Kovács Varga Barbara, a kampány hazai koordinátora, illetve hivatásos gyermekápoló nyitotta meg, amelyet rögtön a Babagenetika Egyesület magzati szűrővizsgálattal kapcsolatos előadása követett, méghozzá a tárlathoz hasonlóan szoptatással kapcsolatos beszélgetések és interaktív prezentációk társaságában.

Az ingyenesen látogatható tárlattal együtt nyílt meg egyébiránt a Kálmán Imre Kulturális Központ régóta várt és igényelt Baba-mama szobája is, ahová az anyukák akár a zsúfolt mindennapokban, akár a nyaralás alatt, akár a nagy hőség elől is visszavonulhatnak egy kicsit egy kellemes, bababarát környezetbe, hogy ott nyugodtan szoptathassák és táplálhassák csecsemőjüket, de pelenkázásra és játékra is lehetőségük van ebben a jól felszerelt helyiségben.