Siófoki programok: most ön is kiderítheti, hogy mit esznek a szerzetesek

A szerzetesek egy külön kis világban éltek már évszázadokkal ezelőtt is, és élnek mind a mai napig, amibe csak nagyon kevesen nyerhettek betekintést, ennek köszönhetően csak nagyon keveset tudunk bizonyos szokásaikról, így többek között például arról is, hogy hogyan élnek és mit esznek.

A siófoki programok kedvelői most erre deríthetnek fényt, ha ellátogatnak december 14-én arra a különleges előadásra, amelyet Dr. Saly Noémi muzeológus, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum szakembere állított össze.

A Fő tér 2/A szám alatt megtalálható BRTK Könyvtárban megrendezésre kerülő előadás hétfő este 18 órakor kezdődik meg, és már címével is rendkívül beszédesnek ígérkezik.

A Szerzetesek asztalánál – kolostori konyhák titkai című bemutató ugyanis nem kínál zsákbamacskát, ennek megfelelően sem többet, sem kevesebbet annál, minthogy megismerkedhetünk a szerzetesek sajátos, előrebocsájthatóan nem mindig egészséges étrendjével és életformájával.

Az esemény kulturális, történelmi és gasztronómiai szempontból egyaránt megvizsgálja majd az adott témát, ennek köszönhetően nem csak egy nagyobbacska időutazást tehetünk a múltban annak érdekében, hogy megvizsgáljuk a szerzetesek egykori étrendjét, hanem azt össze is vethetjük majd mai fogásaikkal és étkezési szokásaikkal, mindeközben pedig gasztronómiai szempontból is kielemezhetjük ételeiket.

Az előadás során nem csak egy nagyszerű történelmi bemutatót kaphatunk a szerzetesek főként étkezési sajátosságairól, hanem ezen túlmenően néhány ízletes receptet is feljegyezhetünk magunknak az egyes ételkülönlegességek mellett, így kipróbálhatjuk, hogy milyen ételeket is fogyasztottak egykoron a szerzetesrend tagjai.