Siófoki programok: Kihívás napja és A folyón túl Itália színházi előadás

A testmozgás és a színház kedvelői egyaránt rengeteg tartalmas elfoglaltságot találhatnak maguknak abban az esetben, ha május utolsó hetében a siófoki programok részeként keresnek megfelelő kikapcsolódást a Balaton fővárosában.

Május 30-án, azaz most szerdán például Siófokon is megrendezésre kerül A kihívás napja névre keresztelt eseménysorozat a város Fő terén, ahová a szervezők mindenkit sok-sok szeretettel várnak, aki sportol, esetleg szeretne sportolni, de nem tudja, még miként és merrefelé induljon el, netán csak szeretne találkozni Rubint Rékával.

Az esemény sztárvendége ugyanis Schober Norbi felesége lesz, aki nemcsak megjelenésével erősíti az esemény színvonalát, hanem mindemellett jól meg is mozgatja majd az érkezőket, akik reggel 8 órától este 20 óráig csatlakozhatnak a Fő téren a folyamatosan változó és megújuló sportprogramokhoz.

Ha inkább nyugodtabb programot keresnénk, esetleg egy kis mozgás után szeretnénk valami szuper kis kulturális programot, május 30-án, szerdán este 19 órakor érdemes felkeresnünk a Kálmán Imre Kulturális Központot, ahol a színházteremben A folyón túl Itália című előadásra kerül sor az Orlai Produkciós Iroda előadásában.

A mintegy 135 perces, két részletben előadott vígjátékban négy olasz-amerikai nagyszülő játssza a főszerepet, akik a vasárnapi ebédnél minden héten várja haza az unokát New Yorkból, azonban az unoka csak nem akar jönni, de ha már együtt vannak, hát egymást elszórakoztatják, aminek a hatására igazi olasz téboly, vérbeli komédia kerekedik, miközben egyikük óriási bejelentésre készülődik.