Siófoki programok: Kiliti szüreti felvonulás és bál

Idén is megrendezik a siófoki programok részeként a Balaton fővárosához tartozó Kiliti immáron hagyományosnak tekinthető szüreti felvonulását és kapcsolódó bálját, amely idén is felhőtlen jókedvvel és kapcsolódó eseményekkel várja az érkezőket.

Az idén már 11. alkalommal megrendezésre kerülő Kiliti szüreti felvonulás és jótékonysági bál ezúttal szeptember 30-án, azaz most szombaton, délután 14 órakor kezdődik a Béke téren, ami a körmenet első megállójaként köszöntővel és műsorral indítja a napot. Ezután egy kisebb séta következik, a felvonulók pedig nagyjából 15 óra magasságában érik el a Szeptember 6. teret, ahol megkezdődik az ünnepi műsor.

Egy kis pihenőt követően a menet még legalább három helyen megáll egy kis műsor kedvéért, így előbb a Rákóczi utca és a Márton köz sarkán, majd a Ságvári utca és a Jácint utca sarkán, végül pedig az Alsó iskola előtt. A korábbi évek tapasztalatai alapján a felvonuláson minden résztvevőt borral, üdítővel és friss pogácsával várnak a szervezők, amelyekhez kapcsolódóan az utolsó pillanatig szívesen fogadják a felajánlásokat.

A szüreti mulatozás fénypontja természetesen az idei évben is a jótékonysági bál lesz, amely este 19 órakor veszi kezdetét a Kiliti Általános Iskola tornacsarnokában.

A szervezők külön támogatói jegyeket készítettek az eseményre, de aki a bálon nem akar részt venni, az is adakozhat, a Tanulóink Egészséges Jövőjéért Alapítvány ugyanis a bevételt teljes egészében a bálnak otthont adó oktatási intézmény játszóterének felújítására szeretné fordítani.

A bálon idén is külön zenekar, a Mészáros-Ulrich Duó gondoskodik majd a felhőtlen hangulatról, a látogatóknak pedig lehetőségük lesz a teremben nyíló büfében italt vásárolnia, de a helyszínen fényképek is készülnek, amelyek szintén megvehetők lesznek.