Siófoki programok: Klapka rockmusical a Magyarock Dalszínház előadásában

Ha kedveljük a nagyszerű zenei aláfestést, a hatalmas torokkal megáldott énekeseket, mindemellett pedig a színházat, és mindezt szívesen látjuk együtt, egy színpadon, akkor érdemes lehet a siófoki programok részeként megnézni a Klapka rockmusicalt.

Minderre október 6-án, azaz kedden délután 14 órai kezdettel kerülhet majd sor a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében, ahol a méltán ismert és elismert Magyarock Dalszínház kínálja majd nekünk a Klapka című rockmusicalt.

Az előadás során túlzás nélkül soha nem látott formában ismerhetjük meg az 1848-49-es szabadságharc egyik elfeledett, részben fiktív mozzanatát. A mű 1849 őszén játszódik, amik a magyarok szabadságharcának az ügye sajnos már elveszett, Görgey is feladta a küzdelmet, megtörtént a világosi fegyverletétel.

Mindenki azonban még nem adta fel a harcot! Hiába kapitulált Pétervárad, az utolsó erőd, a komáromi legények és vitézek még hisznek a magyar felemelkedésben, Klapka György vezetésével ugyanis néhány hős kész arra, hogy ha szükséges, akkor akár az életük árán is, de megvédik hazájukat, valamint becsületüket.

A 110 perces, két részletben előadott rockmusical során nagyszerű zenékkel és kiváló énekesek tolmácsolásában ismerhetjük meg a maroknyi hős történetét, a főszerepben Klapkával, egy fiatal, de véneket megszégyenítő bölcsességgel megáldott tábornokkal, aki mindvégig helytáll, amíg a hazaszeretete és a becsülete ezt megköveteli.

Pedig a történet másik oldalán Haynau egy veszélyes ellenfél lesz, a bresciai hiénaként ismert horvát tábornok ugyanis még arra is képes, hogy orgyilkosokat küldjön Klapka ellen!